1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
    Uutiset
    RSS
    Piirivihje >
    Kärppä-Viesti
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Piirivihje

EPP Piirivihje 8 / 2005 (6.10.2005)

ADVENTTIKALENTERIT 2005

Adventtikalenteri-info 22.10.05, klo 11.30 - 12.00, Meijeri, Laihiantie 29, Laihia

Asiamieslahjana tilaisuudessa jaetaan osallistujille partio-logolla varustettu kangaskassi.

Tilaisuudesta voi noutaa ennakkoon tilatut adventtikalenterit. Yksi adventtikalenterierä toimitetaan lippukuntiin maksutta.

Adventtikalenterin myyntihinta 5 e/kpl LPK:n osuus 2 e, piiri 1,40 e, SP 1,60 e. Lippukunta voi palauttaa 35% tilaamistaan kalenterista 10.12.05 mennessä.

Myymättömiä adventtikalentereita voi 6.12. jälkeen lahjoittaa sairaaloihin päiväkoteihin yms.

Myydyt kalenterit (3 e/kpl) piiri laskuttaa 10.12.05 tiedossa olevan tilanteen mukaan.

Tutustu Adventtikalenterien muhkeat myyntipalkinnot lista 2003-2005

(listat postitetaan adventtikalenteriyhdyshenkilölle)

- lippukuntien tilaukset piiritoimistoon 15.1.06 mennessä. Lippukunnilla on viimeinen mahdollisuus käyttää 2003-2005 kertyneet pisteet.

EPP/SYYSKOKOUS 22.10. Laihia

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Aika: la 22.10. alkaen klo 12.00

Paikka: Meijeri (Laihian seurakunnan nuorisotila) Laihiantie 29

Esillä sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat ja aiesopimus uuden piirin perustammisesta.

Ohjelma:

klo 10.-11.00 Järjestön kehittäminen - kyselytunti

klo 11.-11.45 ilmoittautuminen syyskokoukseen ja ruokailu

 • Lippukunnat esittävät ilmoittautuessa valtakirjan, johon kootusti on merkitty kaikki äänioikeutta käyttävät partiojohtajat.
 • Äänioikeutta käyttävien partiojohtajien tulee esittää partiojohtajavaltakirja ja todiste maksetusta jäsenmaksusta v. 2005.

klo 11.30 - 12.00 Adventtikalenteri-info

Henkilövalinnat syyskokouksessa

valitaan piirihallituksen jäsenet vv. 2006-2007 § 5....sekä kahdeksan (8) muuta jäsentä. Muut jäsenet valitaan kahdeksi (2) toimintavuodeksi kerrallaan ja heistä vuosittain on erovuorossa puolet. Ensimmäisellä kerralla erovuoroisuuden määrää arpa. Jäsenten tulee edustaa kumpaakin sukupuolta.

erovuoroiset piirihallituksen jäsenet 2005

 • Elina Lillstrang, Alajärvi
 • Niina Koivunen, Seinäjoki
 • Teemu Lempiäinen, Kurikka
 • Johanna Paavola, Lapua

piirihallituksessa jatkavat hallituksen jäsenet 2006:

 • Jari Autio, Lapua
 • Ulla Jaatinen, Lapua
 • Terhi Mäkelä, Ilmajoki
 • Vesa Pellinen, Kauhava

Valitaan piirin tilintarkastajat v 2006

§ 4/8. valitaan kaksi tilintarkastajaa, joista toisen on oltava KHT- tai HMT-tilintarkastaja, ja heidän varamiehensä seuraavaksi tilikaudeksi.

Tilintarkastajina ovat toimineet 2005:

Havunen Jouko HTM ja Lemberg Pentti. Varalla Kankaanpää Tuula ja Pilvi Tupila.

Kokousmateriaali postitetaan lippukuntiin ja se on nähtävillä internetissä viikolla 40.

MATKA MAAILMAN YMPÄRI Pemaasu 5.11. Seinäjoella

 • viim.ilm. 14.10.
 • hinta 10 euroa/ osallistujalta

Sudenpentujen seikkailumatka maailman ympäri yhdessä päivässä.

Ilmoittautuminen: Laumanjohtaja ilmoittaa lauman tapahtumaan. Ilmoittautua voi sähköpostilla tai piiritoimistoon p.06 3170460. Laumanjohtaja ilmoittaan osallistuvien sudenpentujen määrän ja laumojen lukumäärän, sekä laumanjohtajien/huoltajien lukumäärän.

Ilmoittautumiskaavake (lippukunnan käyttöön) löytyy EPP:n internetosoitteesta www.epp.partio.fi/ilmoittautuminen.

Piiritoimisto laskuttaa lippukuntia ilmoitettujen osallistumismäärien mukaan.

Internet sivuilta löytyy myös valmis pohja "Hei sudenpennun kotiväki!" -kirjeestä, jota laumanjohtajat voivat halutessaan muokata ja käyttää. Jokaiselle laumanjohtajalle lähetetään lähempänä kirje, jossa kerrotaan tarkempia tietoja Pemaasusta. Lisätietoja: Piia Seppälä ja 050-3576152. Tapahtuman järjestää sudenpentukoulutusryhmä - Hattiwatit OY.

SAMPO-AKELAKURSSI (YTP) 11.-13.11.05 Kannus

 • viim.ilm. 28.10.
 • hinta 30 euroa

Akela-kurssi (laumanjohtajien jatkokurssi)

Kurssin tarkoituksena on innostaa laumanjohtajaa jatkamaan sudenpentujen johtamista ja antaa perusvalmiudet akelana toimimiseen. Kurssi on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille kaksi vuotta laumanjohtajana toimineille ja partiojohtaja peruskurssin suorittaneille johtajille.

Sampojen jatkokurssi

Kurssin tarkoituksena on syventää sammon tehtävissä tarvittavia tietoja ja taitoja. Kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille sammoille, jotka ovat toimineet sampoina jo jonkun aikaa. Kurssi sopii myös partiojohtajille jotka ovat käynnistämässä uuden lippukunnan vartiotoimintaa.

SHANGALALA-pinssit liikkeelle

Rokotusautopinssiä saa (ja pitää) levittää partiota tai rokotusautohanketta tukeville henkilöille ahkerasti. Tällaisia henkilöitä ovat isät, äidit, mummot, vaarit, seurakuntien työntekijät ja luottamushenkilöt, ja aivan erityisesti piispat ja papit. Kaikkien partiolaisten, vanhojenkin, on lunastettava merkki.

Sellaiset henkilöt lunastavat pinssinsä viitosella, ilmaisten näin tukensa hankkeelle, kun taas merkkisuoritusta tekevät partiolaiset saavat sen kolmella eurolla. Merkkisuoritukseenhan kuuluu vähän erillistä rahanhankintaakin, eikös vain.

Olemme saaneet paljonkin ideoita siitä, kuinka rahaa voi kerätä partion ulkopuolelta. Monia hyviä ideoita ja tempauksia on laiteltu hankkeemme verkkosivulle. Muistuttaisin kuitenkin siitä, että varsinainen tarkoitus oli ja on kerätä ne varat partiolaisten keskuudesta. Laskettiin, että kunkin pitäisi tuoda "kolehtiin" vain kolme euroa, jotta tavoitteeseen päästäisiin.

Jotta tavoitteeseen päästäisiin, pitäisi aktivoida kaikki jäsenet ja kaikki lippukunnat. Siksi toivonkin, että te vastaanottajat yrittäisitte aktivoida oman ympäristönne (ja itsenne, tietenkin). Kaikkiahan ei saada mukaan mitenkään, mutta sitä vajetta voi sitten paikata muilla konsteilla: minäkin olen jo tilittänyt tyhjistä pulloista yli 320 euroa, joten sata vapaa-matkustajaa on jo hoidettu. Muistakaa, että TARUS oli mukana mallikkaasti; kai me oman sektorimme hoidamme?

Koska verkkosivun lukeminen edellyttää omaa aloitetta, laitan tähän vielä muutamia suoramarkkinointi-iskuja.

 1. Kiva romppu, jolla on Tuula ja Erkki Tervon tekemiä videoita aidoilta rokotusmatkoilta toukokuussa 2004, on saatavissa. Niitä voi käyttää tilaisuuksissa joissa rokotusautohommaa vauhditetaan. Joku näyttölaite tietysti tarvitaan, DVD-soitin ja telkkari, PC tai läppäri, ja dataprojektori, jos on. Rompun lähetteessä on seuraava teksti: "Partiolaisten ja muiden lähetysaktiivien varainkeruulla hankittu rokotusauto korvaamaton apu terveydenhuoltotyössä Etelä-Angolassa. Rokotusmatkoilla rokotettu > 10 000 lasta /v, ja auto on palvellut rokotusmatkojen lisäksi valistus- ja kuljetustyössä. Nämä pätkät on kuvattu toukokuussa 2004 Ondampassa, Omukulussa, Tjihawessa".

  Kopiota voi pyytää suoraan minulta, tai muulla tavalla, vaikka soitellen 040 736 1876. Voin tehdä rompusta kopioita ja lähettää niitä tarvitseville, piireihin ja lippukuntiin sekä yksilöillekin. Edelleen kopiointi sallittu. Rompusta pitäisi tulla rokotusautotilille ainakin kymmenen euroa. En pyydä kopioinnista enkä lähettämisestäkään muuta.

 2. Piireissä on pinssejä. Ostakaa niitä itsellenne ja tutuille (Vitosella, monet teistä on juuri niitä ei-suorittajia). Mikään piiri ei ole vielä pyytänyt lisää (Oulusta), mikä on juuri se huolestuttava merkki.
 3. Kerätkää nyt hyvät ihmiset niitä pulloja ja antakaa rahat rokotusautolle. Tai antakaa rahaa rokotusautolle ja tasapainottakaa sitten budjettinne keräämällä pulloja. Tai jotakin. Muovipussi taskuun koirankusetusmatkalla.
 4. Pohjois-Pohjanmaalla: paraatin ja sudarikisan kuvia on saatavilla, digitaalisena, mutta vain rahalla. Osoite rokotusauton verkkosivulla.

ystävällisesti yllyttäen, Jaska, partioukkeli

PIIRITOIMISTOLTA PÄIVÄÄ...

EA 2-kurssi 29.-30.10.

(YhteistyöRingin lippukunnat (Jurva, Kauhajoki, Kurikka,Kristiinankaupunki, Teuva)

Ilmoittaudu välittömästi: VIP 10.10. (kerro yhteystietosi, lpk, allergiat)

Ilmoittautumiset/lisätietoja: tai 050-5309409/Jonna

Kohderyhmä: yli 14-vuotiaat, joilla on voimassa EA1-kurssi.

Kustannukset: 28 euroa + kurssitodistus.

Kouluttajina SPR:n viralliset kouluttajat, luvassa myös partiohauskaa

ILMOITTAUDU PIIRIN TAPAHTUMIIN

Ilmoittautumien piirin tapahtumiin: www.epp.partio.fi/ilmoittautuminen tai puh: 06-3170460.

Laskutus: Ilmoittautuneista lähetetään lippukunnille lasku, viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tutustu ilmoittautumisohjeisiin.Päivitetty: 17.3.2012 18:07 - webmaster@epp.partio.fi