1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
    Uutiset
    RSS
    Piirivihje >
    Kärppä-Viesti
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Piirivihje

EPP Piirivihje 1 / 2005 (13.1.2005)

ILMOITTAUTUMINEN PIIRIN TAPAHTUMIIN

Ilmoittautumien piirin tapahtumiin: www.epp.partio.fi/ilmoittautuminen, sähköpostitse toimisto@epp.partio.fi tai puh. 06-3170460.


LASKUTUS

Ilmoittautuneista lähetetään lippukunnille lasku, viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.


KÄRPPÄKANSAN SÄHKÖPOSTIOSOITTEET

etunimi.sukunimi@epp.partio.fiEPP/partiotaitojen talvikisa HAMINA 2005 5.-6.2.05 Pietarsaari

viim.ilm. 21.1.05 hinta or/vi 26 e si/pu/ru/ha 43 e

Sarjajako

Tyttövartiot kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa. Poika- ja sekavartiot kilpailevat vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Osanottajien iät lasketaan 31.12.2004 mennessä täytetyin vuosin.

Oranssi ja vihreä sarja:

Kilpailuvartio on lippukunnan luonnollinen vartio tai sen osa, jossa on viisi 10-16 -vuotiasta partiolaista. Vartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 70 vuotta. Kilpailureitin pituus on molemmilla sarjoilla 8 km.

Sininen ja punainen sarja:

Kilpailuvartio on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on neljä 14-18 -vuotiasta partiolaista. Vartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla enintään 64 vuotta. Kilpailureitin pituus on sinisellä sarjalla 19 km ja punaisella 23 km.

Ruskea ja harmaa sarja:

Kilpailuvartio on kolmesta vähintään 17-vuotiaasta partiolaisesta koottu vartio. Kilpailureitin pituus on ruskealla sarjalla 23 km ja harmaalla 28 km.

Ilmoittautuminen

Vartiot ilmoittautuvat 21.1.2005 mennessä mieluiten kisan www-sivujen kautta. Ilmoittautua voi myös piiritoimistolle, puh: 06 - 317 0460 tai sähköpostiosoite toimisto@epp.partio.fi.

Lisätietoja

Kisan www-sivut: www.epp.partio.fi/hamina/


VJ-VIHJARIT 12.-13.2. Alajärvi

viim.ilm. 31.1.2005, hinta 24 e


Vartionjohtajien vihjepäivillä annetaan vartionjohtajille uusia ideoita ja vinkkejä vartion kokouksiin. Maastokurssilla innostetaan heitä lähtemään rohkeasti ulos kololta ja retkille vartioidensa kanssa. Tärkeimpänä asiana kurssilla on suoritusten merkityksen ja suorituskirjan käytön opettaminen vartionjohtajille. Lisäksi perehdytään käytännön nikseihin lippukuntien omat leirit mielessä.


Kohderyhmä: Vartionjohtajat

Lisätietoja: Heidi Maijala, 044 - 536 2480

Linkki: http://www.epp.partio.fi/?id=3&tapahtumaid=252ERÄTAITO I –kurssi 12.-13.3. Ähtäri

viim.ilm. 28.2., hinta 25 euroa


Kurssilla opitaan talviolosuhteissa järjestettävän yöretken vaatimia perusretkeilytaitoja ja -tietoja lähtien leiriytymisestä, puukon, kirveen ja sahan käyttöön.


Kohderyhmä: Yli 13-vuotiaat

Lisätietoja: Erätaitoryhmä, erataito@epp.partio.fi

Linkki: http://www.epp.partio.fi/?id=3&tapahtumaid=267VAELTAJAJAMIT 19.3. Lapua

viim.ilm. 4.3., hinta 25 euroa


Vaeltajamit on vaeltajien energiapotkupäivä. Tapahtumassa annetaan tukea ja ideoita vaeltajatoimintaan uusille ja vanhoille vaeltajaryhmille.


Lisätietoja: Juuso Lahdenmaa, 044 - 513 4414

Linkki: http://www.epp.partio.fi/?id=3&tapahtumaid=259PARTIOJOHTAJAN PERUSKURSSI #56 24.-28.3.2005 Alavus

viim.ilm. 9.3., hinta 66 euroa


Oletko valmis kehittämään itseäsi johtajana? Haluatko oppia lisää partiosta? Mikä on partiomenetelmä?


Partiojohtajuus on mahdollisuus - tule tekemään itsestäsi suurmies! Vai onko kenties joku toinen lippukuntanne toivo vielä kouluttamatta?


Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana, tapahtumien johtamista, syvennytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan kehittämiseen ja suunnittelemiseen. Menetelminä käytetään keskusteluja, käytännön harjoituksia, yhteisiä oppimistuokioita sekä ryhmässä työskentelyä. Tärkeä osa kurssia on johtamistehtävä, joka suoritetaan kurssin jälkeen. Johtamistehtävän tulee olla sellainen projekti, jota kurssilainen ei ole aikaisemmin tehnyt, joka palvelee lippukunnan toimintaa ja jossa kurssilainen pääsee suunnittelemaan ja johtamaan itsenäisesti.


Huom! PJ-kurssille ilmoittautuminen on muuttunut, sillä aiemmin käytössä olleen varmistuslomakkeen asiat kysytään nyt jo ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssille ilmoittaudutaan joko EPP:n nettisivuilla osoitteessa http://www.epp.partio.fi/ilmoittautuminen (suositus) tai lomakkeella, joka on saatavissa piiritoimistosta sekä netistä osoitteesta http://www.epp.partio.fi/pdf/pjilmo.pdf.


Kohderyhmä: 17-vuotta täyttäneet ja vanhemmat

Lisätietoja: Sanna Rinta-Rahko, 050-368 2079

Linkki: http://www.epp.partio.fi/?id=3&tapahtumaid=261SISUJOHTAJAKURSSI 8.-10.4. Kauhava

viim.ilm. 18.3., hinta 41 euroa


Tunnetko tarina sammakosta ja kermasaavista? Onko lippukunnassasi tilaa sisu(i)lle? Haluatko tietää sisuasioista enemmän?


Lisätietoja: Anu Ala-Marttila 040-8215158 tai Karina Hautaniemi 050-3059552

Linkki: http://www.epp.partio.fi/?id=3&tapahtumaid=264toimistolta päivääää...


Muistettavaksi kolme tärkeää asiaa helmikuussa:


1. Muistelemispäivä 22.2.

Partioperinteet kunniaan ja lippukunnat viettämään muistelemispäivää 22.2. eli tutustu muistelemispäivän historiaan. Lisätietoja kirjallisuudesta ja piiritoimistolta.


2. Toimiva partiolainen apuraha 2005

Lippukunnilla on mahdollisuus anoa 170 euron suuruista apurahaa lippukunnan 15-vuotta täyttäneelle jäsenelle. Apurahan saajalle on asetettu seuraavat perusedellytykset:

- hän toimii aktiivisesti lippukunnassa

- hän on ollut lippukunnan jäsen vähintään viisi vuotta

- hänellä on ollut monenlaisia tehtäviä lippukunnassa

- hän on saanut partion peruskoulutuksen

- hän on vähintään 15-vuotias

- hänellä on myönteinen asenne myös partiopiiriin ja valtakunnalliseen toimintaan


Vapaamuotoiset apuraha-anomukset tulee toimittaa piirihallitukselle 28.2.2005 mennessä. Lisätietoja piiritoimistosta.


3. Selkäsaari kesäleiripaikaksi

Selkäsaari sijaitsee Ähtärissä Perännejärvellä noin 10 km kantatie 68 Virtain suuntaan. Saaren pinta-ala on 7 hehtaaria. Alueelle on valmiina mm. keittokatos, vene ja venevalkama, maakellari, vesijohto, telttasauna. Tutustu. Piirin lippukunnille annetaan ensisijainen mahdollisuus tehdä leiriaika- ja aluevarauksia 28.2. mennessä (jonka jälkeen varaus on avoin myös ulkopuolisille).


Toimisto on suljettu 17.-19.1.2005 partiotoimihenkilöiden neuvottelupäivien takia.SHANGALALA II - rokotusauto Angolaan


Projekti on loistava mahdollisuus päästä tutustumaan Angolaan, jossa vallitsee nyt rauha. Osallistua voi millaisella kokoonpanolla tahansa, kokonaisena lippukuntana, vartiona/laumana/vaeltaja- tai johtajaporukalla, yksittäisenä partiolaisenakin. Osallistuminen on helppoa, aivonystyrät töihin ja tempauksia ja haasteita keksimään!


Shangalala II -suoritusmerkin suoritusohjeet löytyvät projektin www-sivuilta Suoritusohjeet on tehty ikäkausittain, joten jokaiselle löytyy varmasti mielekästä tekemistä projektin parissa. Teemoina ovat Angola & Shangalala, kansainvälisyys, terveydenhuolto, lähetystyö ja rauha. Suoritusmerkki on metallinen pinssi, jonka hinta on 3 euroa. Pinssin voi ostaa jokainen suoritusohjeen mukaiset suoritukset tehnyt partiolainen. Pinssien ja tempausten tuotot tilitetään keräystilille, jonne kerätyillä varoilla vuoden 2005 lopulla ostetaan uusi rokotusauto Shangalalan klinikalle.


Pallo on meillä, näytetään, että eteläpohojolaasetkin haluaa auttaa ja oppia uutta! Sovitaanko vaikka, että tavoitteena on, että projektin päättyessä jokainen EPP:läinen tietää ainakin, missä Shangalala ja Angola sijaitsevat ja miksi juuri siellä tarvitaan rokotusautoa?!


Lisätietoja: Sari Manninen 050-3692085

Linkki: http://www.p-ppp.fi/shangalala ja http://www.epp.partio.fi/shangalalaSUOMEN PARTIOLAISET RY kansallinen kirkkopyhä Kajaanissa 23.-24.4.05


Lisätietoja: Kainuun Partiolaiset 08-628466 tai Antti-Jussi Pulli 044-7444244.Päivitetty: 17.3.2012 18:07 - webmaster@epp.partio.fi