1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
    Uutiset
    RSS
    Piirivihje >
    Kärppä-Viesti
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Piirivihje

EPP Piirivihje 2 / 2003 (11.2.2003)


VÄSTI - sudenpentuleiri 28.-31.7. 2003 Kortesjärvi

VÄSTI - palveluleiri 25.7.-1.8.2003 Kortesjärvi


Ilmoittautuminen: ota yhteyttä lippukuntaasi.

Lippukunnan Västi-yhdyshenkilö ilmoittaa lippukunnan pe 14.3. mennessä, joten lippukuntien ilmoittautumiset ovat ennen sitä.


Leirimaksu: 60 euroa/hlö


Tiedustelut: Maija-Reetta Mannismäki, mamannis@cc.jyu.fi, 040-7011200, Kauppakatu 28 A 1, 40100 Jyväskylä

Lähde seikkailemaan Pyhän Yrjänän seurassa!MUONITTAJAKURSSI 21.-23.3. Kortesjärvi

viim.ilm. 5.3.

hinta: 1 Auramo-seteli

Västin-savun muonittajalle (1 hlö)/savu kurssi on maksuton


Vihjeitä leirikeittiön suunnitteluun/rakenteluun, ruoanlaittovälineet metsässä, hygienia, jättet, omavalvonta.


Lisätietoja. Sara Alexandersson 050-5850898, saralex@sunpoint.netLIPPUKUNNANJOHTAJATAPAAMINEN 22.3. Kortesjärvi

- Ilmoittautuminen piiritoimistoon 18.3. mennessä

- Tilaisuus on maksuton

- Ajankohtaisia asioita klo 10.00 - 12.00

- Lisätietoa ilmoittautuneille.EPP/KEVÄTKOKOUS la 22.3. Kortesjärvi

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kortesjärven Purmojärven ala-asteella alkaen klo 13.00. Ilmoittautuminen ja ruokailu klo 12-13. Esillä sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat: toimintakertomus ja tilinpäätös v. 2002, jäsenmaksusta päättäminen v. 2004.ERÄTAITO 1-kurssi 22.-23.3. Kauhava

viim.ilm. 5.3.

hinta 23 eur tai 1 Auramo-seteli ja 6 euroa


Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti vartionjohtajille tai muille erätaidoista kiinnostuneille. Kurssi sisältää retkeilyn perusasioiden harjoittelua teoriassa ja käytännössä eli mm. ruoanlaittoa, majoittumista ja tulentekoa.VALTAKUNNALLINEN PARTIOPARAATI 4.5.03 Turku, Varsinais-Suomen Partiolaiset

Ilmoittautuminen: Kirjallisesti V-SP:n piiritoimistoon (Läntinen Pitkäkatu 13, 20100 Turku) viimeistään 28.2.03.

Ilmoittautumisesta tulee ilmetä lippukunnan nimi ja piiri, lpk:n yhteystiedot, marssiosaston arvioitu vahvuus, paraatin lippulinnaan osallistuvien Suomen lippujen määrä, sekä mahdollinen avuntarve koulumajoituksen järjestämisessä paraatia edeltäväksi yöksi.


Paraatiin ilmoittautuneille lippukunnille lähetetään maaliskuun lopulla paraatiohje, joka sisältää yksityiskohtaiset ohjeet päivän aikataulusta, kokoontumisesta yms.


Tiedustelut: Maiju Rinne, puh 02-2770561, maiju.rinne@vsp.partio.fiVIISPIIKKI TARJOAA

Pohjois-Pohjanmaan Partiolaiset ry:

POMO-kurssi (lippukunnanjohtajakurssi) 21.-23.2. (huom. päivämäärä!)

tiedustelut: P-PPP:n piiritoimisto 08-373652, p-ppp@nteppl.fiEPP - kurssittaa TULOSSA:

sampo 1-kurssi 4.-6.4. Kauhava

viim.ilm. 19.3.

hinta 2 auramo-seteliä + 7 euroa (41 eur)


sisut matkalla metsään 12.4. lapua

viim.ilm. 26.3.

hinta 14 eur


partiojohtajien peruskurssi 18.-21.4. Kortesjärvi

viim.ilm. 2.4.

hinta 66 eur tai 2 auramoa + 32 eur


Partiojohtajien peruskurssi on kulmakivi partiokoulutuksessa. Kurssin tarkoituksena on antaa perusedellytykset toimintaan partiossa aikuisena. Kurssi on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille johtajatehtäviin aikoville.PIIRITOIMISTO

Rauhankatu 8, 65100 Vaasa

puh. 06 - 3170 460, fax. 06-312 3055

avoinna: ma & pe 9-16, ti & to 11-18, ke 11-16

toimisto@epp.partio.fi

tiliyhteys: Nordea 145930-101418


Piirihallitus 2003

piirinjohtajat: Kuntsi Marjanne, Lapua; Karhu Valtteri, Vaasa

Jäsenet: Hannula Sirpa, Laihia; Ilkka Martti, Lapua; Lillstrang Elina, Alajärvi; Maijala Heidi, Seinäjoki; Paavola Johanna, Lapua; Pellinen Vesa, Kauhava; Rinta-Rahko Sanna, Kurikka; Takamaa Kari, Seinäjoki.


Osallistumismaksut:

Piiritoimisto laskuttaa lippukuntia ilmoittautumisien perusteella. Tutustu ohjeeseen: Ilmoittautuminen piirin tapahtumiin. HUOM! Kaikkiin piirin tapahtumiin osallistuvilta tulee olla kuluvan vuoden jäsenmaksu maksettuna.


Kurssit järjestetään yhdessä OK-Opintokeskuksen kanssa. Paasivuorenkatu 2 A 2, 00530 HKIP I I R I V I H J E 2B/03


TIEDOKSI PIIRIN LIPPUKUNNILLE PIIRIHALLITUKSEN (1/03) PÄÄTÖKSISTÄ:


6.1. KOGI-AVUSTUS V. 2003

Piiri tukee Kolmiapila-Gilwell-kurssille osallistumista. Ensisijaisesti tukea saa piirin alueella lippukunnassa tai piirin toiminnassa mukana oleva partiojohtaja joka ei saa tukea muualta. Piiri maksaa anomuksesta partiojohtajien jatkokurssiin kuuluvan leiriosan jälkeen piirihallituksen vuosittain päättämän määrän kurssimaksusta (Taloussääntö 6/96). Ko-Gi-kurssin hinta on v. 2002 236e (leiriosa 160e ja seminaari 76e)


ESITYS: Työvaliokunta esittää, että KO-Gi kurssista 2003 korvataan taloussäännön mukaan ( 50 %) kurssiin osallistuvalle.

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esitys.


6.1.2 SELKÄSAARI

ESITYS: Työvaliokunta esittää, että piirin lippukunnilta peritään saaressa pidetyistä leireistä kulukorvauksena 1e/leiriläinen (sis. jätehuollon, veden, kanootit yms). Jokainen lippukunta kustantaa itse käyttämänsä veneen polttoaineen. Ei piirin lippukuntalistaan kuuluvilta partiolippukunnilta peritään korvausta 100e leiriajalta ja muilta yhdistyksiltä (tai vastaavilta) 100e/vrk.


PÄÄTÖS: EPP/"omat lippukunnat":

Lippukunnat maksavat saaren käytöstä 1e/leiriläinen (lippukuntien yhteisleireillä laskutetaan jokaista lippukuntaa erikseen). Velotuksen yläraja on 100e/lpk. Veneen polttoaineen jokainen leiri maksaa itse. Veneelle tai moottorille mahdollisesti tapahtuvista vaurioista veloitetaan käyttäjiltä vakuutuksen omavastuun verran.


LEIRIVARAUKSET 2003

Tiedotetaan piirin lippukunnille, että piirin lippukunnilla on etuoikeus kesän 2003 leiriaikoihin. Varaukset tulee tehdä 28.2.03 mennessä, jonka jälkeen leiriviikot jaetaan muille halukkaille.


ULKOPUOLISET PARTIOLIPPUKUNNAT:

Laskutetaan 100e/leiri, josta puolet (50e) varauksen yhteydessä ja loput (50e) leirin alkuun mennessä. Varausmaksua ei palauteta mikäli leiri peruuntuu. Veneen polttoaineen jokainen leiri maksaa itse. Veneelle tai moottorille mahdollisesti tapahtuvista vaurioista veloitetaan käyttäjiltä vakuutuksen omavastuun verran.


MUUT YHDISTYKSET (ja vastaavat esim. koulut, nuorisokodit)

Velotetaan 100e/vuorokausi. Veneen polttoaineen jokainen leiri maksaa itse. Veneelle tai moottorille mahdollisesti tapahtuvista vaurioista veloitetaan käyttäjiltä vakuutuksen omavastuun verran.


LEIRIALUEEN YHTEISKÄYTTÖ:

Saaritoimikunta tekee esityksen piirihallitukselle. Piirihallitus ohjeisti saaritoimikuntaa esittämällä, että esim. pienet (noin 10/hlön) leirit eivät voi varata koko saarta itselleen.


6.1.3. KANOOTIT 2003

ESITYS: Työvaliokunta esittää, että piirin kanootteja säilytetään saaressa, eikä niitä lainata ulkopuolisille.

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esitys. Mikäli joku piirin koulutusryhmistä tarvitsee kanootteja koulutuksessa ryhmä noutaa ja palauttaa kanootit Selkäsaareen.


VHF-PUHELIMET 2003

ESITYS: Työvaliokunta esittää, että VHF-puhelimet myydään niiden vähäisen käytön vuoksi.

PÄÄTÖS: Puhelimet laitetaan myyntiin, tiedotetaan lippukunnille. Myydään tarjousten perusteella (pohjahinta hinta 200e). Piiri saa lainata jatkossa ostajalta puhelimia korvausta vastaan (2e/puh/vrk 2002).SÄILYTÄ LIPPUKUNNAN TARPEISIIN SEURAAVAT TIEDOTTEET


KÄRPPÄ -RAHASTO

Kärppä-rahasto on tarkoitettu tukemaan ja auttamaan ensisijaisesti piirin kouluttajien ja luottamushenkilöiden itsensä kehittämistä. Rahastosta voivat saada tukea kouluttajat, luottamushenkilöt, lippukuntien jäsenet ja muut partiolaiset. Tarkoituksena on tukea partioaatteen omaksumista ja kannustaa oman itsensä kehittämistä, että partiolainen jaksaisi paremmin hoitaa partiopestinsä ja saisi siitä itselleen iloa.ILMOITTAUTUMINEN JA PERUUTTAMINEN PIIRIN TAPAHTUMIIN

Kaikkiin piirin tapahtumiin ilmoittaudutaan, mieluummin sähköisesti tai kirjallisesti piiritoimistoon viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisen tekee lippukunnan valtuuttama henkilö ja kaikki lippukunnasta lähtevät ilmoitetaan samalla kerralla.


Tapahtuman peruutus tulee tehdä piiritoimistoon viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Tämän jälkeen osallistuja voi peruuttaa osallistumisensa ainoastaan terveydenhoitajan- tai lääkärin todistuksella. Koeruuhka, lippukuntaretki tai mikä tahansa muu syy ei käy peruuttamisen pohjaksi.


Lippukunnilla on oikeus lähettää peruuttaneen henkilön tilalle toinen henkilöSUDENPENTUJEN TAITOMERKIT

Suomen Partiolaiset ry on uudistanut sudenpentujen taitomerkkejä yhdistämällä muutamia suorituksia (Askartelija ja taiteilija = taiteilija sekä retkeily ja erätaidot =retkeily).


NYT poistuvia merkkejä edullisesti 0,60 e/kpl sudenpennuille jotka ovat jo aikaisemmin alkaneet suorittaa ASKARTELUMERKKIÄ (saksien kuva) tai ERÄTAITOMERKKIÄ (nuotion kuva). Tilaa piiritoimistolta.

Päivitetty: 17.3.2012 18:07 - webmaster@epp.partio.fi