1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
  Selkäsaari >
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Selkäsaari

Haluaisitteko pitää leirejä Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten omistamalla saarella Ähtärissä?

Selkäsaari on nimensä mukaisesti saari, joka sijaitsee Ähtärissä Perännejärvellä noin 10 kilometriä kantatietä nro 68 Virtain suuntaan. Saaren pinta-ala on 7 hehtaaria.

Leirejä varten Selkäsaaressa on valmiina keittokatos, venevalkama, yhteysvene, kanootteja (4kpl uusia), maakellari, leiripaikka, iltanuotiopaikka, puucee ja telttasauna. Ja tietenkin puhdas luonto.

Selkäsaaressa voi viettää lippukuntaleirejä, kursseja, viikonloppuleirejä ja sen voi myös ottaa vaelluskohteeksi. Ympäröivä Perännejärvi taas antaa oivat mahdollisuudet kanoottivaelluksiin.

Leirin tai retken yhteydessä voi myös hyödyntää Ähtärin seudun tarjoamia monipuolisia palveluja, kuten esim. Ähtärin Eläinpuisto ja Santerin Seikkailumaa, Ähtärin vaellusreitistöt tai Kuusiokuntien reittikartat.

Esite Selkäsaaresta (PDF-tiedosto 1,6 Mt)

Mitä maksaa?

Pohjanmaan Partiolaisten lippukunnilta peritään saaressa pidetyistä leireistä kulukorvauksena 1 eur/ leiriläinen 100 euroon asti. Korvaus on kuitenkin vähintään 50 euroa. Kulukorvaus sisältää mm. jätehuollon, saareen tulevan veden sekä kanootit. Muilta partiolippukunnilta peritään korvausta 100 euroa leiriajalta, josta puolet (50 eur) varauksen yhteydessä ja loput (50 eur) leirin alkuun mennessä. Varausmaksua ei palauteta mikäli leiri peruuntuu. Muilta yhdistyksiltä (tai vastaavilta esim. koulut, nuorisokodit) veloitetaan saaren käytöstä 100 eur/vrk.

Yhteysveneen polttoaineen jokainen leiri maksaa itse. Veneelle tai moottorille tapahtuneista vaurioista veloitetaan käyttäjiltä vakuutuksen omavastuun verran.

Leirivaraukset ja tiedustelut

Leiriaikoja voi tiedustella Jari Autiolta, 050 - 595 3354. Piirin lippukunnilla on etuoikeus tulevan kesän leiriaikoihin. Lippukuntien tulee tehdä varaukset helmikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen leiriviikot jaetaan tasapuolisesti kaikkien halukkaiden kesken.

Kuvia Selkäsaaresta

Kuvat on otettu kesällä 2003 järjestetyllä Aarresaari-leirillä, kuvat on ottanut Katja Salosaari (KKK)

Kuva1 Kuva2 Kuva3
Kuva4 Kuva5 Kuva7
Kuva6


Päivitetty: 31.3.2010 12:24 - webmaster@epp.partio.fi