1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Shangalala-terveisiä

Kevät tuli kuin varkain ja kesäkin lähestyy kohisten… Jos Sinä tai Te ette vielä ole ryhtyneet shangalalailemaan, niin nyt on korkea aika! Keväthän on loistavaa tempaisujen ynnä myös projektimerkin suorittamisen aikaa. Kun valo lisääntyy, voimatkin kummasti lisääntyvät. Ja vaikka kevätväsymys olisikin päässyt iskemään, kunnon ”piristysrokote” vaikkapa rokotusautotempauksen muodossa saattaa kummasti auttaa!

Nyt kun lumet ovat sulaneet jo teiltä ja pian muualtakin, on loistava aika tarjota esim. autojen renkaanvaihto- tai pesupalvelua, apua puutarhatöihin, pihamaiden haravointiin ja ympäristön siistimiseen, ikkunanpesuun, kaikenlaisiin kevättöihin. Helppoja mutta aikaa vieviä hommia, joita kaikki varmasti osaavat tehdä, mutta joihin esim. työssäkäyvillä ei välttämättä ole oikein aikaa tai esim. vanhuksilla ja liikuntaesteisillä ole voimia ja/tai mahdollisuuttakaan ryhtyä.

Afrikkalainen messu Vaasassa 15.5.

Vaasalaisia partiolippukuntia olen lähestynyt helmikuun loppupuolella Afrikkalaisen messun merkeissä. Nimittäin 15.5.2005 järjestää Etelä-Pohjanmaan Ev.Lut. Kansanlähetys Huutoniemen kirkossa ”Afrikkalaisen messun” (Pekka Simojoen & Anna-Mari Kaskisen tuotantoa), johon myös partiolaisilla olisi mahdollisuus Shangalala II –projektin puitteissa tulla mukaan ja tietysti muutenkin, tervetuloa! Olen keskustellut alustavasti E-P:n Ev.Lut. Kansanlähetyksen piirinjohtaja Raimo Suomisen kanssa mahdollisesta partiolaisten keräämästä kolehdista tai esim. kirkkokahvituksen hoitamisesta, jonka tuotto voitaisiin laittaa rokotusautokeräykseen. Kovin on ollut vielä hiljaista vastaanotto partiorintamalla, mutta vielä ehtii mukaan! Jos ette lippukunnan voimin halua messuun lähteä mukaan, aina voi pistää hynttyyt yhteen ja kerätä sopivan kokoisen porukan useammankin lippukunnan partiolaisista ja ilmoittaa innostuksestaan minulle, tietysti mahdollisimman pian, jotta ehditään neuvottelemaan asiasta tarkemmin ennen messua. Ja taas on kohta yksi suoritus projektimerkkiin plakkarissa! (kts. www.p-ppp.fi/shangalala/ Projektimerkki: Vaeltajat ja Johtajat: "Lähetystyö Angolassa ja muualla" -osio)

Mikäli muillakin paikkakunnilla innostutte ko. messusta, ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon, kirkkoherraan tai johonkin tuttuun pappiin ja ehdottakaa messun järjestämistä. Soitto- ja laulutaitoiset partiolaisethan voivat vaikka itse toteuttaa messun musiikkiosuuden! Luulisinpa, että seurakunnasta löytyy myös innostusta ja tietoa ja taitoa messun järjestämiseen, kunhan joku sitä älyää ehdottaa. Messusta on tehty oma nuottivihko, jossa messun kulku, laulun sanat ja nuotit ja taitaapa messu olla cd:näkin saatavissa.

Shangalalaa leireillä

Vielä mieleeni hiipii kesä ja kärpäset, nimittäin kesähän on leirien kulta-aikaa. Monissa lippukunnissa leirisuunnitelmat ovat jo varmasti pitkällä ja varmasti lukkoon lyötyjäkin, mutta jos esim. ohjelman suhteen ei meinaa oikein ideat riittää, niin mitenkäs kuulkaa olisi, jos järjestäisitte leirin teemalla Afrikka ja Angola?! Tai jos ohjelmaa alkaa jo olla, mutta jotain vielä tarvittaisiin, niin järjestäkää vaikka yksi afrikkalainen leiripäivä! Voitte esim. säännöstellä vettä ja ruokaa, nimetä vartiot angolalaisten heimojen mukaan, rakentaa afrikkalaistyylisen leiriportin, valmistaa afrikkalaisia/angolalaisia ruokia, järjestää afrikkalaistyylisen iltanuotion, mitä vain, afrikkalaista…

Tässäpä muutama kevätauringon innoittama vinkki Shangalala-tempausten järjestämiseen. Ja muistakaa, että projektiin voi haastaa mukaan partiokaverin, ystävävartion, tai -lauman, vaeltaja- tai johtajaporukan tai vaikka koko partiopiirin. Mielikuvitusta SAA käyttää! Ottakaa mallia vaikka PupuJussien ostoskassien pakkaamishaasteesta! Ja muistakaa myös vastata haasteisiin eli näin heti ensi alkuun, ”Mars, lähikauppaan kauppakasseja pakkailemaan!”

Shangalala II

Keväisin Shangalala-terveisin,
Sari Manninen
EPP:n Shangalala II –yhteyshenkilö
050 - 369 2085Päivitetty: 30.8.2005 14:58 - webmaster@epp.partio.fi