1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Shangalala II – rokotusauto Angolaan

Shangalala II

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset on mukana pohjoisten Viispiikki-piirien yhteisessä Shangalala II –projektissa, jonka tavoitteena on tuottaa kasvatuksellista ja koulutuksellista kansainvälisyys- ja rauhankasvatusmateriaalia piirien ja lippukuntien käyttöön sekä hankkia uusi rokotusauto Angolaan Shangalalan klinikalle. EPP:n osalta projekti ponkaistiin käyntiin piirimme syyskokouksessa Ilmajoella 23.10.2004, jossa Simpsiön Siskot ensimmäisenä eteläpohjalaisena lippukuntana haastettiin pipotempauksella projektiin mukaan. Projekti kestää vuoden, marraskuun 2005 loppuun saakka.

Lähde mukaan!

Projekti on loistava mahdollisuus päästä tutustumaan Angolaan, jossa vallitsee nyt rauha. Osallistua voi millaisella kokoonpanolla tahansa, kokonaisena lippukuntana, vartiona/laumana/vaeltaja- tai johtajaporukalla, yksittäisenä partiolaisenakin. Osallistuminen on helppoa, aivonystyrät töihin ja tempauksia ja haasteita keksimään! Shangalala II -suoritusmerkin suoritusohjeet löytyvät projektin www-sivuilta. Suoritusohjeet on tehty ikäkausittain, joten jokaiselle löytyy varmasti mielekästä tekemistä projektin parissa. Teemoina ovat Angola & Shangalala, kansainvälisyys, terveydenhuolto, lähetystyö ja rauha. Suoritusmerkki on metallinen pinssi, jonka hinta on 3 euroa. Pinssin voi ostaa jokainen suoritusohjeen mukaiset suoritukset tehnyt partiolainen. Pinssien ja tempausten tuotot tilitetään keräystilille, jonne kerätyillä varoilla vuoden 2005 lopulla ostetaan uusi rokotusauto Shangalalan klinikalle.

Pallo on meillä, näytetään, että eteläpohojolaasetkin haluaa auttaa ja oppia uutta! Sovitaanko vaikka, että tavoitteena on, että projektin päättyessä jokainen EPP:läinen tietää ainakin, missä Shangalala ja Angola sijaitsevat ja miksi juuri siellä tarvitaan rokotusautoa?!

Tempaistaan!

Tämä on haaste. Otattehan sen vastaan! Tarkoituksena on, että haasteeseen vastattuanne kerrotte projektista eteenpäin ja haastatte uusia ihmisiä mukaan projektiin. Haaste voi olla millainen tahansa, jokin omintakeinen juttu, joka on mukava ja mahdollinen toteuttaa. Ja haastetta haasteessa saa toki olla! ;o) Haastaa voitte vaikka naapurilippukunnan, kaverivartion, lauman, vaeltaja-/johtajaporukan tai ihan yksittäisen partiolaisenkin. Haasteeseen vastaaminen ja edelleen haastaminen ovat osa Shangalala II –projektimerkin suorituksia.

Tästä se alkaa...

Projektin varsinainen idea- ja tietopankki sijaitsee internetissä osoitteessa www.p-ppp.fi/shangalala/. Käy tutustumassa, jos et ole vielä ehtinyt. Sivuilta löytyy mm. projektimerkin suoritusohjeet sekä ohjeet kerättyjen varojen tilittämiseen, keräystilinumero ja keräyslupa. Sivuilla kannattaa käydä tiuhaan, koska kaikki projektiin liittyvä materiaali löytyy sieltä ja sivuja päivitetään uusilla tiedoilla sitä mukaa kun projekti etenee. Virallisten sivujen lisäksi tällä sivulla tullaan julkaisemaan EPP:n omaa projektimateriaalia.

Lisätietoja ja tempaus- ja toteutusideoita antaa mielellään (ja innokasta osallistumista toivoo) EPP:n Shangalala-yhteyshenkilö Sari Manninen, sari.manninen@epp.partio.fi, puh. 050 – 369 2085. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan Shangalala-työryhmään, shangalala-tr@yahoogroups.com.

Lue myös nämäPäivitetty: 3.9.2006 18:57 - webmaster@epp.partio.fi